2018

Nieuwe steunmaatregelen van De Vlaamse Waterweg

Steunmaatregelen hermotorisatie en nabehandelingstechnieken

Op 1 september lanceerde De Vlaamse Waterweg NV twee nieuwe steunmaatregelen voor de verdere vergroening van de binnenvaart. De vergroeningsconsulent, die dit jaar aan de slag ging bij het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen, helpt ondernemers kosteloos bij het voorbereiden en indienen van een aanvraag.

Link informatie

Le transport fluvial prend de la vigueur

Het vervoer via binnenschip zit in een stroomversnelling. Steeds meer bedrijven zijn de autofiles beu. ‘Over vijf jaar is het rijk van trucktransport voorbij.’

Het is file op de autosnelweg tussen Massenhoven en Antwerpen als we op een bloedhete vakantiedag in de tegenovergestelde richting naar de site van MBS in Geel rijden. De Mechanisch Biologische Scheidingsinstallatie verwerkt er jaarlijks 117.000 ton huisafval van 750.000 gezinnen tot gezuiverde damp en brandstof voor verbrandingsovens. Het afval wordt met binnenvaartschepen aangevoerd vanuit de site van de intercommunale IOK in Mol, een aandeelhouder van MBS. MBS wil de aanvoer van afval via binnenschepen nog uitbreiden. ‘Het is absoluut de toekomst’, zegt bedrijfsleider Benny Eyckmans.

Continuer à lire : website De Tijd

Article complet:  PDF

 

 

Bons chiffres pour la batellerie wallonne en 2017

En 2017, le tonnage total de marchandises transportées par bateau en Wallonie a dépassé les 42 millions de tonnes, soit un niveau qui n’avait plus été atteint depuis 6 ans.

=> lire plus : ici

JOYEUSES PÂQUES!

JOYEUSES PÂQUES!

Pasen Paque 2

Le trafic fluvial a progressé de 6,5% en Flandre

En 2017, on a transporté presque 72 millions de tonnes de marchandises sur le réseau fluvial flamand, un chiffre en hausse de 6,5% par rapport à 2016 et un record absolu. Le trafic conteneurisé a lui aussi connu une année record.

=> lire plus : ici